Mujagić postigao dva gola u debiju za Teplice

U pobjedi protiv Roudnicea igrali još Melunović i Čajić

Mujagić postigao dva gola u debiju za Teplice

Teplice su danas ostvarile drugu pobjedu u okviru grupe C Tipsport lige, a 18-godišnji bosanskohercegovački napadač, Abid Mujagić, postigao je dva gola u debiju za ovaj češki klub protiv Roudnice nad Labema.

Petr Rada izveo je drugi tim u odnosu na onaj jučerašnji protiv Usti nad Labema, a nakon Aidina Mahmutovića, Admira Ljevakovića i Aldina Čajića, danas su priliku dobila još dva naša internacionalca, Abid Mujagić i Alen Melunović.

Mujagić je u 14. minuti doveo Teplice u vodstvo. Međutim u drugom dijelu utakmice Hrdlička i Vaclav Laušman preokrenuli su rezultat. Da Teplice ostanu na prvom mjestu grupe C Tipsport kupa pobrinuo se Štepan Vachoušek i Mujagić, koji je u sudijskoj nadoknadi postigao svoj drugi gol za 3:2.

Melunović, koji je prvi dio sezone proveo na posudbi u Varnsdorf, igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Martin Jindraček. Rada je u ovom susretu u 60. minuti uveo Čajića iako je 19-godišnii veznjak jučer odigrao cijelu utakmicu protiv Usti nad Labema, a toj pobjedi od 8:0 Čajić je upisao dvije asistencije.

Dvostruki strijelac u današnjem susretu, Mujagić, koji je nastupao za našu kadetsku reprezentaciju,pred početak ove sezone došao je u Teplice iz hadžićkog Radnika. Samo nakon pola godine provedene u drugom timu, Rada ga je priključio seniorskoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.