Mujakić: Velika mi je čast trenirati sa prvim timom

Trenira sa seniorskim timom FK Sarajevo

Mujakić: Velika mi je čast trenirati sa prvim timom

Samir Mlaćo

Nekoliko mladih talenata iz klupske Akademije dobilo je priliku da se priključi prvom timu Fudbalskog kluba Sarajevo na početku priprema za takmičarsku sezonu 2017/18.

Jedan od njih je i defanzivac Nihad Mujakić, kapiten juniora Akademije FK Sarajevo. Mujakić je na početku razgovora za zvaničnu stranicu Bordo kluba otkrio svoje utiske poslije prvog treninga.

“Velika je čast, ali i obaveza dobiti priliku trenirati sa prvim timom kluba kojeg volim. Trening i prethodni sastanak sa stručnim štabom prošli su odlično i zaista se radujem svim narednim treninzima s prvim timom. Atmosfera u ekipi je odlična.”, rekao je Mujakić, koji je i u ranijim navratima imao priliku da trenira sa prvotimcima.

Kako govori mladi defanzivac bordo kluba, koji se podjednako dobro snalazi na poziciji štopera i lijevog beka, on želi iskoristiti priliku da se nametne stručnom štabu.

“Sigurno je motivacija velika. Želim se dokazati i dati sve od sebe na svakom treningu kako bih skrenuo pažnju stručnog štaba na sebe. Mogu reći da ostatak ekipe zaista pomaže mladim igračima da se što bolje adaptiraju u prvi tim.”, dodao je Mujakić.

Na kraju razgovora,  osvrnuo se i na sezonu juniora Akademije FK Sarajevo, koji su završili na drugom mjestu uz osvojen trofej pobjednika Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Ostaje žal što nismo osvojili šampionski pehar, jer smo sigurno najbolja ekipa u Omladinskoj Premijer ligi BiH, ali smo propustili bodove u nekim slabijim susretima, što nam se na kraju vratilo, no odigrali smo fantastično u Kupu BiH, gdje smo naš kvalitet i dokazali.”, zaključio je Mujakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi