Mujakić: Vratit ću se bolji nego ikad

Mladi bh. reprezentativac morap ponovo "pod nož"

Mujakić: Vratit ću se bolji nego ikad

Adnan Beganović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Travnika, Sanid Mujakić, samo što se oporavio od povrede skočnog zgloba te se priključio pripremama Vezira, ponovno je morao na operacijski stol.

Naime, mladi Mujakić je podvrgnut rutinskom operativnom zahvatu zbog proširenja vena te će morati van terena provesti 20 dana, nakon kojih će se ponovo priključiti treninzima svoje momčadi, a očekuje se da će za dva mjeseca biti potpuno spreman za najteže napore.

Nova povreda Mujakića za popularne Vezire došla je u najgore vrijeme, pogotovo kada se zna da je trener Travnika Nedžad Selimović, pred početak priprema za SportSport.ba izjavio da će njegovoj ekipi u nastavku prvenstva najveće pojačanje biti upravo povratnik iz Laktaša i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Ne znam ni sam šta da vam kažem. Samo što sam se oporavio nakon operacije skočnog zgloba i počeo trenirati punim intenzitetom ponovo sam morao pod nož", rekao je za SportSport.ba Senid Mujakić i dodao:

"Mogao sam možda i odgoditi operaciju te sačekati kraj sezone, no nisam želio odugovlačiti. Teško mi je, zaželio sam se fudbala, no tako je kako je. Doktori su zadovoljni i rekli su mi da se radi o rutinskom operativnom zahvatu te da ću već za 20 dana ću krenuti sa laganim treninzima, a za dva mjeseca ću biti u potpunosti spreman. Prate me pehovi u posljednje vrijeme, ali izdržat ću sve i na teren ću se vratiti bolji nego ikad."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.