Mujanović izigran od Ćirinog novog kluba

Tako to rade Kinezi

Mujanović izigran od Ćirinog novog kluba

A. Beganović

Hrvatski fudbaler Goran Mujanović trebao je pojačati redove Shanghai Shenhuia, kluba kojeg odnedavno trenira Miroslav Blažević, no umjesto predviđenih 10 mjeseci u Kini se zadržao samo dvije sedmice.

Naime, Mujanović je u Kinu došao na nagovor Ćirinog asistenta Dražena Beseka i tamo je trebao ostati 10 mjeseci, no po samom dolasku na aerodrom naišao je na probleme.

Za hrvatske medije Mujanović je istakao da je umjesto u hotel sa aerodroma prebačen u trening kamp gdje se nalaze domaći igrači. Naveo je da je već tada znao da nešto nije u redu, no Miroslav Blažević junior koji je vodio cijeli posao uvjeravao ga je da će već sutra biti u hotelu.

Kako navodi Mujanović, tako je i bilo, samo što nije mogao ući u sobu i kada je na recepciji upitao zbog čega ne može u sobu, dobio je odgovor da ista nije plaćena. Tada je ponovo na scenu stupio Blažević junior koji je rekao da se radi o tehničkim problemima i da će se sve uskoro rješiti.

Nakon što je u Kini boravio tri dana nazvao ga je Blažević junior i rekao mu da Kinezi nude dvostruko manje novaca od prvobitnog dogovora na šta Mujanović nije pristao, no na molbu Beseka i obećanje Blaževića juniora da će sve srediti odlučio je ostati u Kini još koji dan.

Međutim, kako navodi Mujanović dani su prolazili, a od sastanka sa predsjednikom kluba nije bilo ništa. Ubrzo je saznao da od potpisa neće biti ništa i spakirao je kofere i vratio se  u Hrvatsku gdje ga je dočekala sasvim druga priča, odnosno pojedini hrvatski mediji objavili su da ga je lično otpisao Miroslav Blažević senior, jer u 4 prijateljske utakmice nije zabio niti jedan pogodak, iako je Shanghai doveden kao napadač.

"Čuo sam svakvih priča, no želim naglasiti da nisam igrao četiri, već svega dvije utakmice, i to obje kao desni bočni u poznatoj Ćirinoj 3-5-2 formaciji. Ljudi, pa nisam centar prošao, kako bih zabio gol!?", prenose Mujanovićevu izjavu Sportske novosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.