Mujdža asistirao u pobjedi Freiburga nad HSV-om

Pobjeda Freiburga

Mujdža asistirao u pobjedi Freiburga nad HSV-om

Midhat Šljivak

Fudbaleri Freiburga savladali su večeras na gostovanju ekipu HSV-a sa 1:0 u susretu 28. kola njemačke Bundeslige, a asistenciju kod gola gostiju je upisao naš reprezentativac Mensur Mujdža.

Dvije fantastične prilike propustio je Freiburg u sedmoj minuti. Prvo je Jan Rosenthal pogoio prečku, da bi potom u nastavku napada Ginter zatresaostativu gola domaćeg tima. U nastavku utakmice oba tima su stvorila po još nekoliko dobrih prilika, ali se naodmor otišlo bez golova.

U nastavku susreta ponovo veaoma zanimljiv fudbal. HSV je bio nešto konkretniji, ali je ipak Freiburg stigao do sva tri boda u ovom susretu. Igrala se 69. minuta kada odličan centaršut Mensura Muajdže koristi Jonathan Schmid, te je matirao Renea Adlera za vodstvo Freiburga od 1:0.

Pokušao je HSV doći do izjednačenja. Ipak, njihovi napadi su bili jalovi, a na drugoj strani gosti su se orjentisali na kontre do kraja susreta. Rezultat se nije mijenjao do kraja, te Freiburg kući odlazi sa tri boda.

 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.