Mujdža propušta gostovanje kod Augsburga

Zbog problema sa koljenom

Mujdža propušta gostovanje kod Augsburga

Ekipa Freiburga za koju nastupa bh. reprezentativac Mensur Mujdža sutra će u okviru 5. kola njemačke Bundeslige gostovati kod Augsburga, ali u sastavu „sportskog kluba“ neće biti desnog bočnog reprezentacije BiH. 

Povredu koljena zbog koje je rođeni Zagrepčanin napustio teren u Žilini na početku drugog poluvremena, očito nije uspio sanirati u ovih nekoliko dana, pa se neće naći u konkurenciji za ovaj jako bitan meč za njegov klub.

Freiburg, koji tradicionalno otvara loše početak sezone, kako nam je i sam Mujdža rekao tokom priprema reprezentacije u Hrasnici, trenutno se nalazi na 16. mjestu bundesligaške tabele, sa svaga dva osvojena boda. 

Pozitivan ishod iz ovoga susreta mnogo bi značio „Brazilcima iz Breisgaua“, a njim bi potvrditi i bod osvojen protiv aktuelnog šampiona Bayerna pred domaćom publikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.