Mujdža: Zadovoljila bi me četiri boda

Desni bek reprezentacije uoči dvomeča s Bjelorusima

Mujdža: Zadovoljila bi me četiri boda

Mensur Mujdža je dao intervju oficijelnoj stranici svog kluba SC Freiburg u kojoj je pristalice tog kluba zanimalo i nešto više o reprezentaciji Bosne i Hercegovine i šansama u kvalifikacijama za EP.

Bivši član Zagreba je najpre odgovorio na pitanje šta za njega znači to što je standardan u bh. selekciji.

"Uvijek se posmatra kako igrač nastupa za klub i to što igram redovito u Bundesligi daje vrlo dobre šanse da sam prvotimac u reprezentaciji. Selektor Safet Sušić je zadovoljan mojim igrama i drago mi je što redovno nastupam pogotovo zato što sam prije tek nešto više od godinu dana debitovao za nacionalni tim. Tu je naravno i velika prilika da sljedeće godine zaigram na Evropskom prvenstvu". rekao je Mujdža.

Nijemce je zanimalo i kakve su šanse Bosne i Hercegovine protiv Bjelorusije za koju nastupa Mujdžin suigrač iz Freiburga, napadač Anton Putsila.

"To će biti dvije vrlo važne utakmice za nas. Poslije toga još imamo Luksemburg kod kuće i gostovanje u Francuskoj. Ako protiv Bjelorusije osvojimo 4 boda u dva meča onda imamo jako dobre šanse za baraž. Ali, Bjelorusija se osjeća isto kao i mi. Oni su vrlo jaka ekipa koja je protiv Francuske uzela 4 boda. Mislim da su šane 50-50", smatra Mensur Mujdža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.