Mujić: Možemo parirati Veležu

Tuzlaci traže izlaz iz krize

Mujić: Možemo parirati Veležu

Edmir Škorić

U predposljednjem 14. kolu jesenjeg dijela prvenstva tuzlanska Sloboda gostovat će u Mostaru kod trećeplasiranog Veleža. Optimizma u redovima Tuzlaka itekako ima, unatoč rezultatskoj krizi.

U gradu soli strahuju od svakog novog poraza, budući da se Sloboda trenutno nalazi na 14. mjestu sa 13 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih utakmica. Možemo slobodno reći da je planove Tuzlaka poremetilo i ispadanje iz Kupa od Slavije. Podsjetimo, Sloboda je u Istočnom Sarajevu poražena sa 2:0, da bi na Tušnju Slavija uspjela primiti samo jedan pogodak i ponovo nadmudriti starog poznanika.

Što se samog prvenstva tiče, u Tuzli očekuju pobjedu već tri kola. Zadnji put Sloboda je slavila protiv Rudara iz Prijedora (1:0), a onda su uslijedila dva uzastopna gostovanja kod Borca i Travnika, gdje su puleni tadašnjeg trenera Hadžiahmetovića doživjeli dva poraza uz gol razliku 0:5. Prošlo kolo Tušnjom se prošetala Modriča i odnijela 'puni plijen' u kantonalnom okršaju.

Poraz je donio i smjene u taboru crveno-crnih, pa su tako ostavke podnijeli trener Nermin Hadžiahmetović i sportski direktor Enes Mešanović. Kormilo kluba preuzeo je novi star "coach" Tuzlaka, Adnan Osmanhodžić, koji je ispadanjem iz Kupa krenuo u novu avanaturu.

Uz direktan TV prenos sutra će na stadionu Vrapčići u Mostaru Sloboda pokušati se iskupiti vjernim navijačima i doći do povoljnog rezultata, iako ih čeka težak posao. Naime, gostuju trećeplasiranom mostarskom Veležu, koji će pod svaku cijenu tražiti pobjedu za nastavak borbe za čelo tabele. Pozitivna stvar u redovima Slobode je spreman igrački kadar, budući da trenutno nema povrijeđenih igrača, kao ni onih suspendiranih. Tek se Tarik Okanović jučer na treningu pomalo žalio, no izvjesno je da i on sutra bude na raspolaganju Osmanhodžiću.

Na pitanje može li Sloboda parirati Veležu i, na kraju krajeva, izvući povoljan rezultat, napadač Tuzlaka Senad Mujić nam je odgovorio.

"Zašto da ne. Svakako da možemo odigrati dobru utakmicu i biti ravnopravan protivnik Veležu. Televizijski prenos daje nam dodatni motiv da pokažemo svoju kvalitetu i na kraju dokažemo da nam nije mjesto tu gdje se sada nalazimo. Sada su nam bodovi 'sa strane' prijeko potrebni."

Mujić žali i za eliminisanjem iz domaćeg Kupa, te kao i ostatak tuzlanske momčadi razočaran je suđenjem.

"Naravno da žalimo za Kupom, posebno kada se zna da gosti iz Istočnog Sarajeva nisu u 90 minuta uputili niti jedan udarac u okvir našeg gola. Moram istaknuti da suđenje nije bilo onakvo kako bi trebalo, pa bar jedan čist pogodak nam je poništen", kazao je golgeter Slobode za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije