Mujić: Sloboda je favorit bez dileme

Kantonalni derbi na Tušnju

Mujić: Sloboda je favorit bez dileme

U 8. kolu Prve lige F BiH na Tušnju se u subotu od 15:30 igra kantonalni derbi između Slobode i banovićke Budućnosti. 

Prošle sezone Sloboda je slavila u Banovićima, a Budućnost na Tušnju. Prije novog duela obje momčadi imaju imperative pobjede. Sloboda ako želi ostati u vrhu, Budućnost ako želi prema sredini tabele.

Ponajbolji igrač Budućnosti je svakako Muhamed Mujić, nekadašnji mladi reprezentativac, igrač Slobode i Olimpica, trenutno najefikasniji Banovićanin sa 6 postignutih golova u 7. kola. 

“Sloboda je favorit bez ikakve dileme. Radujem se novom dolasku na Tušanj, jer sam svojevremeno nosio crveno-crni dres. Očekujem interesantnu i zanimljivu utakmicu, a moj tim dolazi kako bi e nadigravao sa rivalom”, rekao je Muhamed Mujić.

Budućnost je u poređenju s prošlom sezonom donekle promijenila sastav. Banovićani su sa 10 osvojenih bodova na 8. poziciji, dok je Sloboda sa 14 bodova na četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.