Mujkanović: Tužit ćemo NFSBiH i Komisiju za licenciranje

Predsjednik Slobode

Mujkanović: Tužit ćemo NFSBiH i Komisiju za licenciranje

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda je jučer od Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBIH dobio uslovnu licencu za nastup u Premijer ligi BiH, za sezonu 2017/2018.

Sloboda do 9. juna mora da plati više od 100.000 KM bivšim igračima Ivanu Fatiću, Ivanu Kostiću, Damiru Mehidiću i Miljanu Govedarici.

U Slobodi su razočarani takvom odlukom, pa je prvi čovjek kluba za RTV 7 televiziju rekao da će klub pokrenuti postupak protiv NSBiH i Komisije za licenciranje.

"Nismo zadovoljni odlukom Drugostepene komisije. Pokrenut ćemo pravni postupak protiv te komisije i NFSBIH jer smatramo da obaveze nisu stvorene prema fudbalerima za koje NFSBiH vrši pritisak da se uplati novac. Želimo u pravnoj državi da postupamo onako kako dolikuje ozbiljnom klubu kao što je Sloboda", rekao je Mujkanović, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poduzet ćemo sve mjere da novac koji nije zarađen u Slobodi ne ode u ruke onih koji ga potražuju na raznorazne načine. Apelujemo i drugim klubovima da ne dozvole da Savez vrši pritisak da bi se uplaćivali novci na potraživanja određenih advokata i fudbalera, naročito kao što je situacija u Slobodi. Neki su čak odnijeli novac i pobjegli iz kluba i protiv njih su podnesene tužbe. Prije svega protiv Aldina Džidića, koji je odnio 35.000 KM od Slobode. Tako se odnosi i na Mahira Karića, a i četvoricu zbog kojih se osporava licenca. Tražićemo obeštećenje za nanesenu štetu".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi