Mujkić: Čast je biti dio FK Sloboda, protiv Borca ne idemo sa bijelom zastavom

Stameni stoper Slobode za SportSport.ba

Mujkić: Čast je biti dio FK Sloboda, protiv Borca ne idemo sa bijelom zastavom

E. Dindić

Fudbaleri Slobode u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su jednu dosta tešku utakmicu sa nezgodnom ekipom Radnika. Nakon 90. minuta rezultat je glasio 1:1, gdje su se akteri ovog susreta na kraju složili da je to možda i najrealniji ishod ovog susreta. 

Osim podjele bodova, ova utakmica ostaće upamćena i po nezgodnoj povredi jednog od glavnih fudbalera kluba sa Tušnja Dejana Uzelca. Međutim izostanak Uzelca se nije previše osjetio u drugom poluvremenu jer je njegova zamjena Adnan Mujkić odlično odradio svoj dio posla.

Tim povodom SportSport.ba je kontaktirao ovog stamenog stopera koji dao rekapitulaciju utakmice sa Radnikom, njegovim povratkom u klub gdje je ponikao, te također najavio utakmicu drugog kola gdje Sloboda ide na gostovanje ekipi Borca.

Ponovo ste član kluba u kojem ste ponikli?

"Teško mi je bilo šta govoriti na ovu temu. Osjećaj je zaista sjajan ja sam dijete ovog kluba i velika je čast za mene ponovo nositi dres FK Sloboda. Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera i svih ljudi u klubu"

Dobili ste priliku za igru protiv Radnika nakon nezgodne povrede vašeg suigrača Dejana Uzelaca. Kako ste vi vidjeli taj susret?

"Istina, dobio sam priliku nakon nezgodne povrede Dejana, kojem ovom prilikom želim što brži oporavak i povratak na teren. Imao je Radnik svoje šanse kao i mi svoje, ali mislim da je podjela bodova u ovom trenutku najrealniji ishod. Što se tiče mojih igara svakako da gode pohvale, ali ja ću se i dalje truditi da budem što bolji te da prikazujem što kvalitetnije partije u nastavku prvenstva."

Iduće kolo Slobodu očekuje teško gostovanje u Banja Luci kod ekipe Borca. Vaša očekivanja od tog susreta..

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće to jedan izuzetno težak susret jer idemo kod protivnika koji je slavio visoku pobjedu u prvom kolu. Jedno je sigurno da mi tamo nećemo otići sa bijelom zastavom, čekaćemo svoju priliku pa nadam se da ćemo se uspjeti vratiti u Tuzlu sa pozitivnim rezultatom."

Podsjetimo, utakmica između Borca i Slobode na rasporedu je u petak sa početkom u 19:00 sati u direktnom prijenosu na kanalu Arena Sporta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Make075
Bravo Karlos, samo jako!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi