Mujkić: Svi rezultati nam idu na ruku

Sloboda sve bliža opstanku

Mujkić: Svi rezultati nam idu na ruku

E. Škorić

Sloboda je na Tušnju sa 2:1 savladala ekipu Travnika. Čovjek odluke za Tuzlake bio je Damir Smajlović sa dva pogotka, a golman Denis Mujkić kapitulirao je nakon 468 minuta "suše" na Tušnju.

"Mislim da smo jučer imali dosta šansi, ali isto tako mislim da smo trebali igrati dosta rasterećenije. Napravili smo sedam ili osam izglednih prilika i onda poslije toliko vremena primimo taj pogodak. No, na kraju je najbitnije da smo ostvarili pobjedu i ovakve utakmice su sigurno najteže", kazao je Slobodin golman, Denis Mujkić, u razgovoru za SportSport.ba.

Mujkić je na Tušnju kapitulirao nakon 468 minuta, nakon što ga je Ćurić matirao u subotnjem ogledu Slobode i Travnika.

"Dogodilo se eto na Tušnju i nije mi bilo toliko bitno. Moj posao je da čuvam mrežu, ali svakako mi je žao što smo primili taj gol. Na kraju krajeva, najbitnije je da smo ostvarili dobar rezultat, da dobro igramo i da na kraju ostanemo u najboljem društvu."

Slučaj Gavarić nije okončan, pa Slobodina pobjeda nad Sarajevom još uvijek nije službena, odnosno moglo bi se dogoditi da Tuzlacima oduzmu tri boda. Ipak, Mujkić vjeruje kako to neće biti kobno za tuzlansku momčad.

"Još uvijek se vuče taj slučaj Gavarić, ali nama idu svi ostali rezultati na ruku. Da nam uzmu i ta tri boda, imamo opet pet bodova više od Laktaša i mislim da smo napravili svoj posao u prvom dijelu. Po nekoj mojoj računici, mislim da smo osigurali opstanak, iako ćemo svakako u svakoj narednoj utakmici davati svoj maksimum i pokušati što bolje završiti sezonu".

Za kraj, Slobodin golman nam najavljuje gostovanje Slobode kod posljednjeplasirane Modriče, ekipe koja je već sada preselila u niži rang.

"Imamo dosta samopouzdanja i nema razloga da ne napravimo neki pozitivan rezultat. U Modriči prije svega trebamo odigrati jednu dobru utkamicu i nama je najbitnije da se kući vratimo neporaženi, pa i jedan bod će biti jako dobar u ovakvim trenucima. Mada, uvjeren sam da možemo trijumfovati", zaključio je Mujkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.