Muke Topnika u Velsu, ali je Lacazette majstorijom srušio Tanove miljenike
Efikasni Arsenal je uspio da dođe do druge pobjede u sezoni (Foto: EPA)

Arsenal slavio

Muke Topnika u Velsu, ali je Lacazette majstorijom srušio Tanove miljenike

M. Šljivak

Arsenal je u 4. kolu engleske Premier lige gostovao kod Cardiffa i na kraju je uz dosta muke slavio pobjedu rezultatom 2:3.

Dobro su Topnici počeli meč. Nakon žestoke ofanzive na startu u 11. minuti postižu gol preko Mustafija za prednost od 0:1.

Imao je Arsenal još nekoliko šansi da poveća prednost, ali su se gosti iz Sjevernog Londona poprilično ispromašivali, pa je kazna stigla u nadoknadi meča kada Camarasa pogađa za 1:1.

Golom Aubameyanga iz 62. minute Arsenal ponovo vodi (1:2). Ipak, slavlje traje samo osam minuta jer je Cardiff preko Warda došao do izjednačenja rezultata na 2:2.

Unai Emery je napravio odličan potez pruživši šansu Alexandreu Lacazetteu da zaigra od prve minute u ovom meču. Francuz je blistao, a u 81. minuti je i majstorski pogodio za pobjedu Topnika od 2:3.

Ekipa čiji je vlasnik Vincent Tan došla je do prvih golova u ovoj sezoni Premiershipa, ali to im nije bilo dovoljno da dođu do bodova.

Premiership, 4. kolo:

Cardiff - Arsenal 2:3

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi