Mulalić: Je li nam cilj da privučemo ili da odvratimo navijače od gledanja utakmica?

Trener Mladosti za SportSport.ba

Mulalić: Je li nam cilj da privučemo ili da odvratimo navijače od gledanja utakmica?

Mladost iz Doboja kod Kaknja nije uspjela da se plasira u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine pošto je danas odigrala neriješeno na domaćem terenu protiv GOŠK-a, a Vitez i Radnik su odigrali meč bez golova.

Računica Mladosti je bila jasna prije ovog kola - pobjeda protiv GOŠK-a i poraz Radnika u Vitezu, ali na kraju se ni jedno, ni drugo nije desilo.

Trener Edis Mulalić nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo nakon ovog raspleta, a za portal SportSport.ba je rekao da su njegovi igrači dali maksimum, ali da Liga za prvaka ipak nije bila suđena.

"Šta da ti kažem? Danas nismo pobijedili, a i da smo pobijedili ne bi nam ništa značilo jer je Radnik osvojio bod u Vitezu. Mi smo dali maksimum, ali izgleda da nam ta Liga za prvaka nije bila suđena. Idemo dalje igrati u Ligi za opstanak", rekao je Mulalić pa nastavio:

"Igrače neće biti teško motivisati kada je u pitanju igranje u Ligi za opstanak, pa posao im je da igraju! Možda da možemo ostvariti sada bolji plasman, bilo bi lakše psihički, ali šta je-tu je".

Također, Mulalić se osvrnuo i na nekoliko utakmica u kojima nisu imali sportske sreće ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam saglasan da smo prokockali Ligu za prvaka zbog poraza od Zrinjskog i Slobode prije nekoliko sedmica. Pa, Sloboda otkine bod na Koševu danas, a ne može nam niko zamjeriti što protiv Zrinjskog nismo osvojili ni bod. Igrali smo više dobrih nego loših utakmica ove sezone. Bilo je nekoliko mečeva koje smo trebali dobiti, a nismo. Mislim da se na kraju ne trebamo stiditi i mislim da je klub na pravom putu".

Za kraj je prokomentarisao i terene širom Bosne i Hercegovine: "Ne znam zašto uopšte igramo fudbal po ovakvim terenima. Je li nam cilj da privučemo navijače ili da ih odvratimo od gledanja utakmica? Ovo po čemu se igra Premijer liga BiH je krompirište".

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi