Mulalić: Na muci se poznaju junaci

Podrška Uprave mu mnogo znači

Mulalić: Na muci se poznaju junaci

A. Beganović

Dugogodišnji igrač Željezničara, Edis Mulalić, imenovan je za novog šefa stručnog štaba najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba, FK Željezničar.

Mulalić će na klupi Željezničara naslijediti Vladu Čapljića koji je dobio otkaz nakon poraza od Travnika, a od strane Upravnog odbora novi šef stručnog štaba imat ćer bezrezervnu podršku.

"Mnogo mi znači podrška od čelnika kluba jer nešto više se ne može napraviti za par sedmica. Niko nije mađioničar i trebat će nam strpljenja. Situacija nije najbolja, no na muci se poznaju junaci", za SportSport.ba je istako novi šef stručnog štaba Željezničara, Edis Mulalić.

Za vikend na rasporedu je najveći bosanskohercegovački derbi, a Plavi će se za duel sa Sarajevom pripremati u Međugorju.

"Danas idemo u Međugorje i tamo ćemo biti do petka naveče. Mislim da je to u ovoj situaciji dobar potez i da ćemo se u Međugorju dobro pripremiti za derbi. Cilje je tamo vratiti samopozdanje igračima, a neke probleme riješavat ćemo interno", govori Mulalić.

Plavi su sjajno otvorili sezonu, odigrali su nekoliko vrhunskih susreta u Evropi, no nakon toga počeli su problemi, odnosno danas Željina igra nema ni glavi, a ni rep.

"Momci nisu zaboravili igrati. Jednom kad naučite igrati fudbal to ne možete zaboraviti. Momci imaju kvalitet i što prije zajedničkim snagama moramo izaći iz ove situacije. Mi smo Željezničar, mi moramo imati viziju, moramo znati kada napadamo, kada se branimo i na terenu ne smijemo izgledati kao raspuštena banda", ističe nekadašnji fudbaler Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulalić će svoj debi imati za vikend kada u goste Željezničaru dolazi Sarajevo.

"Favoriti su, igraju dobro u posljednje vrijeme. Imaju dosta dobrih igrača, stabilni su finansijski, a u posljednje vrijeme ih ide i rezultat. No, derbi je derbi, respektujem Sarajevo, ali se ne bojim komšija. Takav sam bio kao igrač i to ću pokušati prenijeti na svoje momke. Utakmica traje 90 minuta, 11 igrača igra protiv 11, teren je i nama i njima dug 105, a širok 68 metara i imamo jednu loptu. Podrška nam je potrebna i vjerujte da je na derbiju sve moguće", zaključio je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.