Trener Plavih za SportSport.ba

Mulalić: Najbitnije je da imamo ideju

Adnan Beganović

Željezničar je danas u Međugorju s 4:0 savladalo Brotnjo Čitluk u prijateljskoj utakmici.

Trener Plavih Edis Mulalić dao je šansu svim igračima, a po završetku utakmice otkrio je kako je zadovoljan igrom njegovog tima.

"Igrači počinju da hvataju šta treba, kao i novi igrači. Sada već znaju šta treba kada imamo loptu u posjedu i onda kada nemamo. Možemo biti zadovoljni, samo treba nadograđivati. Bitno je da imamo ideju i da znamo šta hoćemo", rekao je Mulalić za SportSport.ba, dodavši:

"Želimo kvalitetan posjed, ne da nam bude dosadno čuvati loptu, jer je to van svake pameti. Za svaku izgubljenu loptu valja protivnika ganjati. Moramo imati taj pritisak kada izgubimo loptu. Mi Balkanci ne volimo trčati kada nemamo loptu ili kada je ima protivnik, zato nam je trening koncepciran na reakcije po izgubljenim loptama".

Slijedi utakmica s Čapljinom...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U utakmici protiv Čapljine će sve dobiti šansu. Birali smo baš tako - od slabijeg do jačeg protivnika, da se niko ne naljuti. Od 3. februara i utakmice protiv Viteza bi igrači trebali igrati po zasluzi, odnosno miutaža će im biti onakva kakvu zasluže", dodao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi