Trener Željezničara nakon Veleža

Mulalić: Napredak je vidljiv, a doći će i kreacija

Fudbaleri Željezničara danas su u trećoj pripremnoj utakmici savladali savladali Velež s minimalnih 1:0. 

Za jedini i ujedno odlučujući gol na utakmici pobrinuo se Dženis Beganović, a vrijedi istaći da je izabranicima trenera Edisa Mulalića ovo bila ujedno i posljednja utakmica na pripremama u Međugorju.

"Puno veći napredak nego u odnosu na prošlu utakmicu, posjed bolji, mada malo u nekim situacijama žurimo. Pojedini igrači ponovo igraju prvi put zajedno i mislim da će kroz svaki trening i utakmicu biti sve bolji i bolji. Bitno je da pohvatamo ono što hoćemo i da će svakim danom to biti uigranije. Neke stvari su normalne pa se vide greške. Bitna je ideja i ono što tražimo. Napredak je vidljiv i valja nam dalje raditi", kazao je Edis Mulalić.

Da li je izostankom Bekrića nedostajalo kreacije u veznom redu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kakva će biti kreacija kada je pola tribine stalo iza crvene lopte? To je teško probiti. Bekrić ima udarac, na poštedi je i biće zdrav ubrzo. Ovakve nas utakmice čekaju i u ligi gdje dosta ekipa stane iza lopte bez ikakve ideje. Trener ima pravo postaviti ekipu kako hoće. Mislim da će doći kreacija sa nekim igračima", istakao je trener FK Željezničar. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi