Mulalić: Pustite priče, teren je mjerilo
Mulalić poziva na oprez

FK Željezničar spreman dočekuje komšije

Mulalić: Pustite priče, teren je mjerilo

Za razliku od svojih mlađih kolega koji u medijima optimistično najavljuju pobjedu u 93. vječitom derbiju, Edis Mulalić, kapiten i najiskusniji igrač Željezničara u izjavama je itekako oprezan.

Vođa plave ekipe smatra da je pobjedi bliža ekipa koja na terenu bude borbenija i rastrčanija, jer kako ističe samo takvim pristupom može se nadati osvanju bod(ov)a. Stručni štab Želje u sutrašnjem meču neće moći računati na povrijeđene Damira Rovčanina i Igora Radovanovića.  

„Derbi je uvijek derbi i u ovim utakmicama nema veze trenutni poredak. Znali smo gubiti kada smo bili u vrhu, ali i pobjeđivati kada se Sarajevo borilo za vrh. U medijima možemo izjavljivati šta hoćemo, ali teren je mjerilo. Ona ekipa koja pokaže više, koja bude rastrčanija i raspoloženija može se nadati bodovima, odnosno ni rezultat neće izostati“, kaže Mulalić.

Demir Hotić, šef stručnog štaba Željezničara nada se da će njegovi izabranici stići i do pšestog uzastopnog trijumfa pred domaćim navijačima.

„Ovo je vrlo važna utakmice, prije svega zbog prestiža. Drago mi je što Sarajevo dobro stoji na tabeli, ali se nadam da će Grbavicu napustiti pognute glave“, očekuje Hotić.

Utakmicu na Grabvici obezbjeđivaće će 500 policajaca, te 200 pripadnika zaštitarske agencije Gama. Susret na Grbavici počinje u 17 sati, a kapite stadiona biće otvorene tri sata prije početka susreta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti