Mulaosmanović: Prebaciti fokus na Republiku Irsku

Pomoćni trener u U17 reprezentaciji

Mulaosmanović: Prebaciti fokus na Republiku Irsku

Kadetski reprezentativci su danas u Lafborou, svojoj bazi tokom Evropskog prvenstva u Engleskoj, odradili još jedan trening.

Izabranici Zorana Erbeza su jučer u drugom meču poraženi od selekcije Belgije rezultatom 4:0, no taj poraz u našem timu žele što prije zaboraviti i maksimalno se fokusirati na sljedeći meč s Republikom Irskom.

„Ostaje gorčina nakon te utakmice s Belgijom, ali smo svjesni da je pred nama još jedan važan meč i da moramo ostati fokusirani. Moramo ostvariti još jednu pobjedu za četvrtfinale. Prvu 'meč loptu' protiv Belgije nismo iskoristili. Bili su bolji, ali rezultat od 4:0 je previsok. Četiri puta su šutirali u okvir gola i svaki put su bili uspješni. U nekim dijelovima utakmice smo i mi imali igru, ali nismo iskoristili svoje prilike. Moramo ovo arhivirati i skoncentrisati se na Irsku protiv koje nam samo pobjeda donosi plasman među osam najboljih", kazao je pomoćni trener Adin Mulaosmanović za sajt N/FSBiH.

Mulaosmanović je prokomentarisao i narednog protivnika:

„Selekcija Republike Irske je dobra ekipa koja je kroz elitni krug kvalifikacija prošla sa svim pobjedama. Imaju odličan napad i korpulentne igrače koji su fizički dominantni. Bez obzira na to, smatram da mi imamo dovoljno kvaliteta i da ih možemo pobijediti.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi