Muller: Bilo bi posebno kod kuće osvojiti LP

Muller: Bilo bi posebno kod kuće osvojiti LP

Edmir Škorić

Bayernov napadač Thomas Muller volio bi vidjeti svoju momčad na krovu Evrope na vlastitom stadionu.

Finale ovogodišnje Lige prvaka igra se 19. maja na Allianz Areni u Minhenu. Bavarci će, nedvojbeno, učiniti sve da pred svojim navijačima osvoje titulu evropskog prvaka.

"Ove godine je nešto posebno jer se finale Lige prvaka igra na našem stadionu. Naravno da želimo pobijediti. Na domaćem terenu, eh to bi bilo ostvarenje sna. No, ne smijemo o tome sanjati, moramo nastaviti naporno raditi", rekao je Muller za Bild.

Bayern je lider u Bundesligi  nakon 11 odigranih kola sa 25 osvojenih bodova. Slijede Schalke s 21 i Borussia Dortmund te Werder sa po 20 bodova...

"Uvijek sam Borussiju Dortmund samtrao kao našim glavnim konkurentom. I Schalke je sada tu, oni su jako opasni, pogotovo u ofanzivnom dijelu. No, moramo se usredotočiti na naše utakmice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije