Müller: Nisam pokušavao iznuditi crveni karton

Nijemac krenuo sa tri gola

Müller: Nisam pokušavao iznuditi crveni karton

Thomas Müller je u Južnoj Africi proglašen za najboljeg strijelca sa pet golova, ali je imao dvije asistencije. Na startu ovog Svjetskog prvenstva, Müller je ostvario hat-trick, najavivši kandidaturu ponovo za najboljeg strijelca. Uz sve to, Müller je " izborio " crveni karton prgavog Pepea.

" Postići tri gola u jednoj utakmici, i to na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv tako dobrog protivnika je jednostavno sjajno. U posljednje sam četiri godine sam stekao iskustva i nisam tip koji bi se uplašio. Odlično smo ušli u utakmicu, imali nekoliko polušansi i odjednom smo vodili sa 2:0. Po velikoj vrućini to je odlična prednost. Osjetio sam udarac Pepea, a da li je to bilo za crveni ili ne, nije na meni da odlučim. Ali ja nisam pokušavao iznuditi crveni karton " rekao je nakon utakmice Müller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.