Muller: Poštujemo Arsenal, ali opuštanja neće biti

Pred večerašnji uzvrat

Muller: Poštujemo Arsenal, ali opuštanja neće biti

Thomas Muller jedan je od najvažnijih igrača u timu Pepa Guardiole. Njemački reprezentativac nakon trijumfa nad Arsenalom u prvom susretu osmine finala Lige prvaka optimista je i pred večerašnji uzvrat u Munchenu. 

„Nismo prepotentni, ali želimo pobijediti svaku utakmicu. U Bundesligi imamo sjajan niz od 16 uzastopnih trijumfa. Svi nas žele pobijediti, ali to ide malo teže,“ kazao je Muller, te dodao:

„Arsenal spada u svjetsku fudbalsku elitu. Radi se o klubu koji zaslužuje maksimalan respekt. Poštujemo svakog protivnika, pa tako i njih, ali opuštanja večeras neće biti.“

Muller u posljednje vrijeme sve češće igra bliže protivničkom golu. Na posljednjoj utakmici u Wolfsburgu bio je strijelac dva pogotka.

„Privikavam se na novu ulogu. Šta god da trener od mene zatraži ja ću se maksimalno truditi da budem dobar,“ zaključio je Muller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.