Muminović: Ako povedemo, prolazimo dalje

Sarajevo sutra gostuje Cluju

Muminović: Ako povedemo, prolazimo dalje

Sarajevu je ostao još dan do odlučujuće utakmice u Euroligi, kada će gostovati u Rumunjskoj kod ekipe Cluja.

Na Koševu u prvoj utakmici pokretač svih akcija za bordo momke je bio Milan Muminović. Prva utakmica je dala veliki optimizam igračima sa Koševa...

"Odigrali smo prvu utakmicu odlično. Nismo bili na nivou samo u prvih  dvadeset minuta, kada smo i primili pogodak. Poslije toga je sve došlo na svoje. Stvorili smo nekoliko prilika iz kojih smo morali zabiti makar još jedan gol. Cluj se pokazao kao kvalitetna ekipa, ali i mi imamo kvalitet, što smo i dokazali. Idemo sada u Rumunjsku sa realnim šansama za prolazak dalje. Biće sigurno teško jer za protivnika imamo ekipu koja igra vrhunski nogomet, ali ako pokažemo predstavu kao na Koševu, blizu smo prolaza u grupnu fazu i ostvarenja velikog uspjeha za naš nogomet", kaže Milan Muminović.

Sarajevo u novoj sezoni na svakoj utakmici prima golove i to pretežno u prvim minutama utakmice.

"Stvarno ne znam zašto primamo prvi gol, iako uđemo u svaku utakmicu koncentrisani. Stalno nam trener ukazuje na to, ali nam se uvijek desi neki kiks i kasnije je teško ganjati rezultat. Ipak, mislim da se negdje to treba okrenuti u našu korist i vjerujem da će to biti u Rumunjskoj. Ako bismo tamo uspjeli prvi povesti, onda ćemo sigurno u toj utakmici izaći kao pobjednici".

Muminović je sezonu započeo u vrhunskoj formi i već ga prati nekoliko skauta, a zabilježio ga je i selektor naše reprezentacije Miroslav Blažević.

"Ja imam ugovor sa Sarajevom na još godinu dana, ali bih želio taj ugovor i produžiti. Moram prvo sjesti sa predstavnicima kluba i vidjeti kakve mi uslove nude za produženje ugovora. Neki su klubovi zainteresovani za mene, ali oni moraju se prvo javiti klubu, pa tek onda možemo da razgovaramo. Što se tiče reprezentacije, ja sam tu, na oku selektora. Ako misli da sam mu potreban, ja ću se rado odazvati njegovom pozivu.", rekao je Milan Muminović za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije