Muminović: Cilj je da se kući vratimo neporaženi

Vitez gostuje Olimpicu

Muminović: Cilj je da se kući vratimo neporaženi

Nogometaši Viteza trenutno se nalaze na devetoj poziciji Premijer lige BiH s 27 bodova, što je četiri više od Olimpica, koji se nalazi na mjestu koje naredne sezone vodi u niži rang. Upravo je klub iz Sarajeva naredni protivnik izabranika Branka Karačića.

Vitežani u Sarajevo putuju da ostvare pozitivan rezultat, što bi svakako bio i osvajanje jednog boda protiv izravnog konkurenta za opstanak u ligi. U ekipu se nakon odrađene suspenzije zbog kartona vraća i iskusni veznjak Milan Muminović. Sjajni veznjak prokomentarisao je prošlu utakmicu koju nije igrao zbog kartona.

"Mogu reći da smo u 1. poluvremenu potpuno nadigrali Slobodu, imali smo povoljan rezultat i čistu situaciju za vodstvo od 2:0 koju nismo iskoristili. Nažalost, u 2. poluvremenu smo primili nesretan gol. S obzirom na to da je Sloboda, uz Zrinjski, najbolji klub u ligi, do izražaja je došla njihova kvaliteta i rutinski su priveli utakmicu kraju", mišljenje je bivšeg igrača Zrinjskog.

Za Vitez slijedi teško gostovanje protiv Olimpica.

"Olimpic je dobra ekipa s dobrim trenerom koji teži igri. Sigurno je da će biti teška utakmica, mada smatram da su protivnici pod većim pritiskom od nas. Očekujem čvrstu, jaku utakmicu s malo golova. Nadam se da ćemo uz dobru igru uspjeti izvući pozitivan rezultat, a to bi svakako bilo i osvajanje jednog boda. Vitez je dosta dobro organizovan klub, imamo dobrog trenera i nadam se da ćemo uspjeti opstati u ligi", kazao je Muminović.

Za njega kao i za ostale igrače dosta znači podrška navijača

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaista sam pozitivno iznenađen našim navijačima. Posebno me iznenadilo kako su nas u velikom broju došli podržati na utakmicu protiv Mladosti u Kaknju. Zahvaljujem svim navijačima na dosadašnjoj podršci, a od kolege Jevtića sam čuo da će nas u velikom broju bodriti i na Otoci u nedjelju. Nadam se da će nas i dalje bodriti, a da ćemo njihovu podršku opravdati dobrim igrama" završio je Muminović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi