Muminović: Volio bih ostati u Sarajevu

Muminović: Volio bih ostati u Sarajevu

Jedan od najboljih igrača bordo ekipe, Milan Muminović nije zadovoljan sezonom koja je iza njega. Ipak, sve su prilike da će Muminović ostati u svom klubu i zajedno sa ostatkom ekipe probati nadoknaditi propušteno.

"Nisam nikako zadovoljan kako smo završili ovu sezonu. Imali smo dobru ekipu i morali smo napraviti više. Ipak, zbog spleta okolnosti na kraju smo podbacili, i na terenu, ali i van njega. Ako se na to doda i činjenica da smo na početku sezone bili umorni zbog nastupa u Evropu, onda dobijemo sezonu u kojoj smo totalno podbacili".

Ipak, Sarajevo je u Evropi napravilo veliki uspjeh za naš nogomet?

"Istina je da smo mi odigrali odlično evropske utakmice, malo nam je falilo da se domognemo grupne faze Eurolige. Ali, mora se znati da je igranje u Evropi skroz nešta drugo u odnosu na relanost naše Premijer lige".

Vama je istekao ugovor sa bordo timom?

"Da, ugovor sa Sarajevom mi je istekao, ali sam se javio na prozivku i još sam na Koševu. Mi, svi igrači smo čekali rasplet i Skupštinu kluba. Sada kada je zabrano novo rukovodstvo, spreman sam na razgovore o novom ugovoru. Iskreno, najviše bih volio da se dogovorim sa svojim klubom, i ostanem na Koševu jer želim da osvojim titulu sa Sarajevom"."

Spominjao se vaš prelazak u Borac i Željezničar?

"Bilo je interesa iz Borca, zvali su me da dođem u Banja Luku, ali ipak nisam bio za tu opciju. Ranije sam rekao da bih više volio da igram u Sarajevu, pa sam se zahvalio. Što se tiče Želje, ja sa njima nisam nikada pregovarao niti sam imao namjeru. Jedno je sigurno: nikada ne bih igrao za tim sa Grbavice¨.

Kao moguće pojačanje Sarajeva spominje se i vaš brat?

¨Moj brat igra za Sutjesku iz Foče i veliki je potencijal i mislim da bi nam dobro došao u ekipi. On ima i ponude iz inostranstva, ali i Sarajevo je stupilo sa njim u kontakt. Zaista, volio bih da nas pojača i napokon zaigramo u istom klubu¨,rekao je Milan Muminović za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije