München 1860 želi Adilovića, Željo traži 600.000 eura

Cijena zasad stopira transfer

München 1860 želi Adilovića, Željo traži 600.000 eura

Midhat Šljivak

Napadač Željezničara, Eldin Adilović, karijeru bi mogao nastaviti u Drugoj njemačkoj Bundesligi.

Za njegove usluge je zainteresovana ekipa Münchena 1860, što su potvrdili i iz bavarskog kluba, no zasad problem pravi odšteta koju naš šampion zahtjeva, a ona iznosi 600.000 eura.

Sportski direktor Florian Hinterberger njemačkog drugoligaša je potvrdio interes za Adilovića, jer je ekipi hitno potreban napadač.

"Adilović je jako interesantan igrač. Radimo na transferu, ali cifra koju traži njegov sadašnji tim je prevelika za nas, a ona iznosi 600.000 eura", rekao je sportski direktor Münchena.

Interes za napadača Plavih potvrdio je i trener ovog tima Alexander Schmidt.

"Adilović je za nas trenutno opcija broj jedan i nadamo se da bi mogli završiti transfer prije početka drugog dijela prvenstva i utakmice sa Kaiserslauternom. Ipak, sve je na njegovom sadašnjem klubu", rekao je Schmidt.

Za Adilovića su ranije interes pokazaivali i neki poljski klubovi, no sve je ostalo samo na špekulacijama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.