Spremajte se lagano za historijski Mundijal 2026. godine: Jedan stadion će privući posebnu pažnju

Kandidat je za domaćinstvo same završnice

Spremajte se lagano za historijski Mundijal 2026. godine: Jedan stadion će privući posebnu pažnju

H. Zilić

Mundijal u Kataru je završen i mnogi ga smatraju za najbolje organizovan u historiji. Ttitulu prvaka svijeta osvojila je Argentina i Gaučosi će torfej braniti za četiri godine na Mudnijalu koji će biti poseban.

Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će održano u tri zemlje po pri put u historiji.

Domaćini će biti SAD, Kanada i Meksiko, a pred toga to će biti i prvo Svjetsko prvenstvo u historiji na kojem će učestvovati 48 reprezentacija.

Jedan od gradova domaćina bit će Philadelphija i stadion Lincoln Financial Field kapaciteta 69.796 sjedećih mjesta,

Ovaj stadion će biti itekako poseban. Riječ je o stadionu koji ima četiri etaže tribina i bit će prvi takav stadion koji će ogranizovat Mundijal.

Posebnu pažnju privlače i tribine iza gola koje ne idu paralelno sa glavnim tribinama, a stadion će za potrebe Mundijala 2026. godine dobiti posebne VIP lože.

Oglasi

Na ovom stadionu najčešće se igraju utakmice NFL-a, budu održani i koncerti, a domaćini žele da za Mundijal zadrži potpuno svoj poseban izgled.

Stadion je otvoren 2003. godine, a 2013. godine imao jedinu rekonstrukciju kada je kapacitet proširen do skoro 70.000 sjedećih mjesta.

Stadion u Philadelphiji je jedan od kandidata da bude domaćin same završnice Mundijala 2026. godine.

Linconl Financical Field je bio domaćin i nekoliko zvaničnih fudbalskih utakmica.

Četiri puta su bili domaćini Gold Cupa, prvenstva Sjeverne i Centralne Amerike, bili su i domaćini Svjetskog prvenstva za fudbalerke 2003. godine, a na ovom stadionu Philadelphia Union je igrala prijateljske utakmice protiv Real Madrida i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbalska reprezentacija SAD je također igrala prijateljske utakmice na ovom kompleksu, a posljednja je odigrana u augsutu 2019. godine kada su Amerikanci sa 4:0 savladali Portugal.

Za ovaj stadion vrijedi izdvojiti i 2019. godinu kada je na njemu odigrana NHL utakmica pred 70.000 gledatelja između Philadelphia Flyersa i Pittsburgh Penguinsa.

Top Komentari

Zoilomas
Prije če biti finalna utakmica u Mercedes Benz areni u Atlanti nego ovdje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi