Mundijal je gotov za Stevea von Bergena
Foto: EPA.eu

Giroud mu slomio jagodičnu kost

Mundijal je gotov za Stevea von Bergena

Fudbalski reprezentativac Švicarske Steve von Bergen propustiti će ostatak Svjetskog prvenstva u Brazilu zbog povrede koju je doživio u susretu sa Francuskom u okviru 2. kola grupe E protiv Francuske.

Francuska je sa ubjedljivih 5:2 savladala Švicarsku, a defanzivac ekipe Ottmara Hitzfelda nakon samo minuta morao da napusti igru jer mu je Olivier Giroud polomio jagodičnu kost.

Stoper Young Boysa neće igrati posljednji meč grupne faze protiv Hondurasa u kojima će Švicarska pokušati da izbori plasman u osminu finala. 

"Von Bergen je pregledan u bolnici u Salvadoru i ubrzo će se u pratnji doktora reprezentacije vratiti u Švicarsku", saopštio je fudbalski savez te zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.