Muniain je nova svjetska zvijezda
Muniaina je moguće zaustaviti samo prekršajem

Primera Division

Muniain je nova svjetska zvijezda

Euforija je zahvatila navijače Athletic Bilbaoa koji se nalazi na vrhu Primere s maksimalnih šest bodova skupa s Realom, Barcelonom i Valenciom.

Klub koji se prethodnih nekoliko sezona borio za goli opstanak u Primeri sada igra sjajno. Za to je najviše zaslužan trener Joaquin Caparos koji je sastavio odličan tim od mladih igrača poniklih u domaćoj omladinskoj školi, te nekoliko igrača iz lokalnih baskijskih klubova.

Među njima se posebno ističe mladi 17-godišnji veznjak Iker Muniain koji igra odlično na početku nove sezone i skreće pažnju kompletne španske javnosti na sebe.

Njegovi suigrači imaju samo riječi hvale na račun njegovih igara, a posebno ga hvali legenda Athletica Joseba Etxeberia koji kaže da se mora naći način da se što duže zadrži u klubu, kako on tako i napadač Joseba Llorente.

Iako su svjesni da će to biti jako teško jer Athletic nikad nije puno ulagao u momčad, uglavnom se oslanjao na patriotizam Baskijaca koji su uvijek igrali u Athleticu koji je jedini klub u Španiji za koji nikada nije igrao ni jedan stranac, ćak ni igrači iz ostalih španskih pokrajina, isključivo Baskijci su imali mjesto u svlačionici Athletica.

Muniain igrom podsjeća na još jednu legendu Athletica Julena Guerera koji se oprostio prije dvije godine. Euforija je zahvatila kompletan Bilbao, a to je prepoznala i gradska vlada Bilbaoa. Vlada glavnog baskijskog grada jučer je odobrila 55 miliona eura iz gradskog budžeta za izgradnju novog stadiona Athletica.

Navijači, iako privrženi San Mamesu, nemaju ništa protiv izgradnje novog doma njihovog voljenog kluba.Šampionska atmosfera u gradu mogla bi se dodatno razbuktati ukoliko Athletic sutra pobijedi na San Mamesu Villarreala u trećem kolu Primere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.