Muniain: Raul je moj uzor

Mladi fudbaler o starijem kolegi

Muniain: Raul je moj uzor

Tinejdžer u redovima Athletic Bilbaoa, Iker Muniain izjavio je da mu je najveći uzor u fudbalu igrač Schalkea, Raul Gonzales.

19-godišnjak je imao priliku igrati protiv svog idola prošlog četvrtka,a njegova ekipa je pobjedila sa 2:4. Međutim, Raul je postigao oba pogotka za Schalke i odigrao sjajnu partiju.

"Odrastao sam gledajući Raula. On je legenda Real Madrida, osvojio je veliki broj trofeja, postigao zapanjujući broj golova i još uvijek igra sa istim žarom, kao da je mojih godina. Jednostavno, nevjerovatan je", rekao je mladi Španac.

"Svi imamo svoje uzore, neke posebne igrače koji su u karijeri imali mnogo uspjeha. Raul je igrač na kog se svi mi mlađi igrači trebamo ugledati. Ipak je on jedan od najboljih svih vremena".

U prilog svim ovih pohvalama Muniaina, ide i statistika. Raul je u 741 nastupu za Real postigao nevjerovatnih 323 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.