Muniain u Athleticu do 2015. godine

Baski se osigurali

Muniain u Athleticu do 2015. godine

Adnan Beganović

Najmlađi strijelac u istoriji španjolskog fudbalskog prvenstva, Iker Muniain, 16-godišnji fudbaler Athletic Bilbaa potpisao je sa baskijskim klubom prvi profesionalni ugovor.

Ugovor između Muniaina i Athletica potpisan je do 2015. godine, a u istom postoji i odštetna klauzula u slučaju prijevremenog odlaska talentiranog napadača i ona varira od 35 do 46 miliona eura.

Podsjetimo, mladi napadač koji će 19. decembra napuniti 17 godina postigao je pogodak u remiju Athletica i Valladolida 4. oktobra te tako postao najmlađi strijelac u istoriji Primere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti