Muntarija žele Tottenham i Everton

Sunderlandu je preskupa njegova posudba

Muntarija žele Tottenham i Everton

E. Škorić

Interov veznjak Sulley Muntari, kako sada stvari stoje, neće produžiti posudbeni ugovor sa Sunderlandom. Kompletnu situaciji oko ganskog veznjaka prate Tottenham i Everton.

Navodno je Sunderlandu "preskupa" opcija da Muntai nastavi nositi njihov dres. I dok su ga popularne Crne mačke otpisale, Muntari svojim kvalitetama zahtijeva igranje u Premiershipu.

Pojedini izvori u Engleskoj sugeriraju kako bi Muntari bio sretan da se sastane sa bivšim trenerom Harryjem Redknappom u Tottenhamu. Prethodno su njih dvojica surađivali u Portsmouthu.

Osim Tottenhama, ganskog reprezentativca želi i Everton. No, o svemu će odlučiti Inter, koji će ga u pripremnom dijelu naredne sezone vratiti u svoje redove.

Kako je Muntari napustio klub dok ga je trenirao Rafael Benitez, lako je moguće da 26-godišnjak bude potreban novom treneru Leonardu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.