MUP Kantona Sarajevo: Pojačane kontrole za derbi

E. Škorić

Iz MUP-a Kantona Sarajevo poduzeli su sve mjere kako bi se izbjegao bilo kakav incident prije, za vrijeme i nakon derbija.

U nedjelju na Koševu Sarajevo i Željezničar igraju 109. vječiti derbi, pa je na današnjoj press konferenciji osoba ovlaštena iz MUP-a dala neke upute za navijače.

"Kada je u pitanju sigurnost derbija, MUP je podnio sve mjere kako bi derbi protekao bez incidenata i u duhu fair-playa. Dosadašnje infomacije ne ukazuju da bi moglo doći do incidenata ili neželjenih slučajeva. Prema planu koji je sačinjen i odobren, angažovan je određeni dio policijskih službenika koji će uraditi sve da derbi protekne bez problema i incidenata. Mogu naglasiti da će MUP pojačati aktivnosti prilikom osiguranja utakmice, tako da ćemo imati pojačane kontrole na predulazima i ulazima", saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi