MUP KS se oglasio saopštenjem vezanim za jučerašnje događaje pred derbi Željezničara i Sarajeva

Dan nakon svega

MUP KS se oglasio saopštenjem vezanim za jučerašnje događaje pred derbi Željezničara i Sarajeva

E. Oštraković

Jučer su utakmicu u okviru WWin lige odigrali Željezničar i Sarajevo na Grbavici, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa. Konačan rezultat bio je 3:0.

Nekoliko sati prije utakmice desile su se jako ružne scene na Grbavici, a zbog svega je morao intervenisati veliki broj policajaca.

Na kraju su iz MUP-a KS donijeli odluku da je Hordama zla zabranjen dolazak na utakmicu koja je odigrana sinoć.

Pokušali su iz FK Sarajevo da odreaguju hitnim dopisom, ali to nije promijenilo odluku koju su donijeli iz MUP-a KS.

Dan nakon utakmice iz MUP- KS oglasili su se sa saopštenjem za javnost.

Oglasi

Dana 03.03.2024. godine u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode B.H., rođen 2001. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, M.S., rođen 1997. godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 359. stav 2. KZ FBiH/, A.B., rođen 1991. godine u Sarajevu, A.Ć., rođen 1991. godine u Sarajevu, N.B., rođen 1999. godine u Bugojnu i Dž.Dž., rođen 1995. godine u Tuzli, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu /član 359. stav 2. KZ FBiH/ u vezi sa članom 31. istog, stoji u saopštenju MUP-a.

Na samoj utakmici viđeno je dosta tenzija, a sve je kulminiralo u posljednjim trenucima susreta.

Tada je nakon jednog većeg koškanja golman Sarajeva Iliev šakom u lice udario jednog fudbalera domaće ekipe i dobio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu Željezničara za vikend očekuje utakmica u gostima kod Zvijezde 09 u Ugljeviku.

Sa druge strane Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Igmana iz Konjica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Genocid cemo napravit na grbavici
1 2
Armin87
Kakvi novinara, pod jedan naslov uvrstio dvije teme i sam sebe zbunio ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi