MUP KS sarajevskim premijerligašima prijeti novim tužbama

Problematika fakturisanja usluga još uvijek prisutna

MUP KS sarajevskim premijerligašima prijeti novim tužbama

Adnan Beganović

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo planira povovo tužiti sarajevske premijerligaše (Sarajevo, Željezničar, Olimpic) zbog neisplaćenih faktura za osiguranje utakmica.

Početkom ove godine MUP Kantona Sarajevo je već tužio sarajevske premijerligaše zbog istog problema, no u aprilu su čelnici ovih klubova postigli načelni dogovor sa delegacijom Kantona Sarajevo vezano za navedenu problematiku.

Tada je dogovoreno da sarajevski premijerligaši do kraja prošle sezone nastave plaćati osiguravanje utakmica po nešto nižim cijenama, a da od iduće, odnosno ove sezone Kanton na sebe preuzme plaćanje ovih troškova.

U tim momentima se činilo da je ovaj problem rješen, no pred kraj ove godine ispostavilo se da on još uvijek pritišće sarajevske premijerligaše.

Tim povodom pomenuti klubovi su ponova nadležnim poslali pismo u kojem navode da problematika nije riješena, te da im je MUP nastavio fakturisati usluge obezbjeđenja, kao i da su nedavno od MUP-a zaprimili opomene pred nove tužbe.

Iz sarajevskih klubova su u pismu Kanton zamolili da ih obavijesti o eventualnim poduzetim mjerama od zakonodavne i izvršne vlasti Kantona za rješenje ovih problema, koji opterećuju i otežavaju rad i takmičenje ovim fudbalskim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, navode da su na raspolaganju za novi sastanak u cilju rješavanja ovog problema u najboljem javnom i opštem interesu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.