Mura prvi put u finalu Kupa Slovenije, mladi bh. reprezentativac ima priliku da osvoji trofej

Kup

Mura prvi put u finalu Kupa Slovenije, mladi bh. reprezentativac ima priliku da osvoji trofej

E. Škorić

Fudbaleri Mure prvi su finalisti Kupa Slovenije za sezonu 2019/20.

Mura je u polufinalnom meču na Brdu kod Kranja razbila Aluminij s 4:0. Nije se baš očekivao ovakav ishod duela, no Mura je izborila finale koje se igra 24. juna.

Njen rival bit će pobjednik drugog meča polufinala Nafta 1903 i Radomelj. Taj duel igra se sutra od 17.30 sati na istom mjestu.

Ovo je za Muru inače prvo finale u klupskoj historiji i nikad ovaj tim nije bio tako blizu da osvoji trofej, s obzirom da, ruku na srce, u finalu neće biti ni Maribor, Olimpija, niti Domžale...

U današnjoj pobjedi Mure pogađali su Šušnjara u 15. minutI, Bobicanec u 55., zatim Marosa u 64. i na kraju ponovo Bobicanec u 83. minuti udarcem s bijele tačke.

Član Mure je, iako danas nije igrao, Marko Brkić, mladi bh. reprezentativac koji je prethodno u Muru došao iz Zvijezde 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi