Muratović: Bili bismo zadovoljni i sa 1:0
Muratoviću ovo neće biti prvi susret protiv Širokog Brijega

Naš reprezentativac sa Sturmom dočekuje Široki

Muratović: Bili bismo zadovoljni i sa 1:0

Samir Muratović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine sutra naveče će sa Sturmom zvanično započeti novu sezonu, a protivnik ekipi iz Graca biće bh. premijerligaš Široki Brijeg.

Naš reprezentativac u razgovoru za SportSport.ba naglasio je kako je njegov tim spreman za start sezone i meč protiv tima s Pecare, u kojem su kako tvrdi blagi favoriti.

„U blagoj smo prednosti, ali obzirom da sezona tek počinje, sve je moguće. Lopta je okrugla i iznenađenja nisu nemoguća. Bili bismo zadovoljni i sa minimalnom pobjedom, bez primljenog gola“, kaže Muratović na početku razgovora za naš portal. 

„Najbitnije je da su svi naši igrači zdravi i jedva čekamo premijeru u novoj sezoni. Što se tiče utakmice, upoznati smo sa svim kvalitetama Širokog Brijega, ali i sa manama našeg protivnika. Gledali smo kasete obje njihove utakmice protiv Banantsa, a naši špijuni su bili na Pecari gdje su i uživo snimili situaciju. Nahvalili su organizaciju kluba, a i mene su pitali o detaljima. Vjerujem da ćem biti lakše igrati na Pecari nego pred našim navijačima. Široki će u Grazu igrati defanzivnije, zatvoriće sve prilaze golu i nastojaće sačuvati svoju mrežu. Međutim, na Pecari će se bar malo otvoriti... Širokog se sjećam još iz vremena kada sam bio u Željezničaru. Igrao sam protiv njih na Grbavici i Pecari. takođe, poznajem Dalibora Šilića, te trenera Ivicu Barbarića, s kojim sarađujem u reprezentaciji“, priča Muratović.

Sturm je prošle sezone u Kupu UEFA eliminisan od Ciriha, a u ovoj sezoni imaju ambicije da odu što dalje...

„Ambicije Uprave su da u ovoj sezoni odemo što dalje. Široki nam je prva prepreka i vjerujem da ćemo proći u treče pretkolo. Zadržali smo kostur ekipe iz prošle sezone, a u pojedinim linijama smo pojačali konkurenciju. Prošle godine smo imali 13, 14 kvalitetnih igrača, a sada dvadesetak koji mogu ravnopravno konkurisati za tim“, ističe Muratović.

Od ovog ljeta u austrijskoj Bundesligi igraće još jedan bh. reprezentativac, Admir Vladavić, koji je nedavno potpisao ugovor sa Red Bull Salzburgom.

„Drago mi je zbog Vladavića što je došao u Austriju, jer je naša liga kao stvorena za njega. Red Bull je finansijski najjači klub. Njihov budžet je kao svih ostalih klubova zajedno. Međutim, to ne pokazuju na terenu. Trebali bi da naprave razliku od 10, 15 bodova u odnosu na drugoplasiranog, a u prošloj sezoni je pitanje šampiona bilo otvoreno sve do zadnjih kola“, ističe Muratović.

Naš reprezentativac ovog ljeta bio je na izlaznim vratima Sturma. Imao je ponudu Laska, ali...

„Zvao me Lask, ali me Sturm nije želio pustiti. Čak sam imao i problema tokom priprema. Trener me malo ignorisao, ali na kraju smo sve izgladili“, otkrio je Muratović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti