Muratović i Bukva donijeli pobjedu Sturmu

Bosanskogercegovački tandem potukao Reid

Muratović i Bukva donijeli pobjedu Sturmu

Edmir Škorić

Nesuđeni bh. reprezentativac Haris Bukva i vezista naše senoriske reprezentacije Samir Muratović donijeli su Sturmu pobjedu u šestom kolu T-Mobile Bundeslige Austrije. Bukva je u igru ušao par minuta prije nego li je zatresao mrežu Rieda, a Muratović je poslije postignutog gola i "požutio".

U porazu Wiener Neustadta kod LASK-a od 27. minute igrao je Mirnel Sadović, igrač kojeg je selektor Blažević pozvao za prijateljsku utakmicu naše A selekcije i Irana.

Večeras su odigrane i preostale tri utakmice 6. kola austrijske Bundeslige. U Bečkom derbiju remizirali su Austrija i Rapid. Početkom prvog poluvremena Jun je doveo Austriju u vodstvo, da bi nakon sat vremena igre Maierhofer postavio konačnih 1:1.

LASK je u Linzu pobijedio Wiener Neustadt, te tako izbjegao dno tabele. Mayrleb je domaće doveo u vodstvo poslije 16 minuta igre, a Reiter u 24. minuti izjednačio. Domaći golovima Majabvi i Wallnera poveli su sa 3:1, a minutu poslije Johana pogađa za 3:2. Wallner je još jednom bio strijelac za domaće, u 72. minuti doveo je priču do samog kraja i okončao utakmicu rezultatom 4:2.

Mirnel Sadović, igrač kojeg je selektor Blažević pozvao u prijateljskom porazu protiv Irana, ušao je u 27. minuti umjesto ozlijeđenog Aignera u redovima Wienera Neustadta.

Sturm iz Graza pobjedom kod Rieda se približio vodećoj poziciji. Naš reprezentativac Samir Muratović doveo je goste u vodstvo nakon nešto više od pola sata igre. Drechsel je u 51. minuti izjednačio, a poraz Riedu i četvrtu pobjedu Sturmu donio je mladi nesuđeni bosankohercegovački igrač Haris Bukva par minuta prije kraja utakmice. Bukva je u igru ušao tri minute prije nego što je zatresao mrežu Rieda. Muratović je požutio u prvom poluvremenu. Treba napomenuti da Sturm ima utakmicu manje od ostalih ekipa.

Austrija Bundesliga, 6. kolo:
Austria Beč - Rapid Beč 1:1
Ried - Sturm 1:2 /Muratović 34',Bukva 86'/
LASK - Wiener Neustadt 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.