Muratović otpao zbog bolesti
Džeko se priključuje sutra

Ćiro obavio prozivku na Ilidži

Muratović otpao zbog bolesti

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine izvršio je danas prozivku svojih izabranika koji će konkurisati za prijateljsku utakmicu protiv Irana (12. avgusta na Koševu).

Nakon što su dolazak na okupljanje otkazali Elvir Rahimić, Zlatan Muslimović (povrede), Zvjezdan Misimović i Asmir Begović (porodičn obaveze), iz Austrije se javio i Samir Muratović, koji je selektora obavijestio kako je prehlađen te je dobio dopust da se ne javlja u Sarajevo.

„Muratović nam je vrlo bitan igrač, njegove kvalitete svi znam i neće biti problem što nije s nama“, objasnio je selektor Blažević, koji neće moći računati ni na Admira Vladavića, prvotimca Red Bull Salzburga:

Džeko se priključuje sutra
Edin Džeko, bh. dijamant od subote je u Sarajevu, ali će se tek sutra priključiti našem nacionalnom timu.
„Džeko danas ima svadbu na kojoj je vjenčani kum i dozvolio sam mu da nas priključi tek sutra“, kaže Blažević.

„Iz kluba su zamolili da ga oslobodimo obaveza. On je došao, pozdravio se sa saigračima i vratio nazad u Austriju.“

Iako je suočen sa problemima oko sastavljanja tima, zbog čega je najavio i upućivanje dodatnih poziva za nekog od igrača iz Premijer lige BiH, Blažević je optimista uoči dual sa Iranom.

„Iranci su divovi u Aziji i to će pokušati dokazati i na Koševu. Iako je ovo prijateljska utakmica od igrača ću tražiti maksimalan angažman, kao da je kvalifikacijska. Bilo bi lijepo kada bi smo upisali pobjedu i nastavili pozitivnu seriju“, Ćirina su očekivanja.

Naši reprezentativci prvi trening obaviće danas od 18 sati na stadionu Grbavica, a nakon toga idu na Koševo, gdje će prisutvovati koncertu Harija Varešanovića.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.