Muratović zabio, Ramović prošao
Muratović golom demantovao Fodu

Gol Muratovića prolaz Sturma

Muratović zabio, Ramović prošao

M. Maksimović

Nakon Semira Stilića, plasman u četvrto pretkolo Evropske lige osigurali su Samir Muratović i Sead Ramović. U Grazu je se Sturm lako obračunao sa ekipom Petrovca iz Crne Gore, završilo je 5:0. Za reprezentaciju je najvažnija informacija da je Samir Muratović načeo goste i to nakon pola sata igre.

Nakon toga je ''procurilo'' pa je Hölzl postigao dva gola, po jedan su dodali Hassler i Weber. Samir Muratović je na najbolji moguči način razuvjerio tvrdoglavog Franca Fodu koji je našeg reprezentativca zamijenio devet minuta prije kraja kada je priliku dobio Sandro Foda.

Norveški Tromso je u prvoj utakmici pobjedio Slaven Belupo 2:1, pa se u revanšu očekivala dobra utakmica. Posao ekipi Marija Jurića je otežao Sigurd Rushfeldt pogodovši već u 14. minuti. Nakon primljenog gola Slaven je pokušao doći do izjednačenja, ali je Ramović bio siguran. Prolazak Tromsoa je potvrdio drugim golom Rushfeldt u 82. minuti. Mario Jurić je odigrao cijelu utakmicu, a imao je i jednu dobru priliku.


Rijeka je nakon poraza na Kantridi u prvoj utakmici pokuašala iznenaditi kvalitetni Metalist iz Harkiva, ali nije išlo. Gueye je pogodio za 1:0,a priču je zaključio Oliynyk lijepim golom u 60.minuti. U sastavu Rijeke od prve minute su zaigrali Landeka i Cerić koji je završio na
klupi u 73. minuti, dok je Čejvanović zaigrao od 65.minute umjesto Štroka.


U ostalim susretima koji su počeli nešto ranije, zanimljivo je bilo na Kipru gdje su igrali Apop i Rapid iz Beča. Rapid je prvu utakmicu dobio 2:1, a golom Valdesa Apop je izborio produžetke u drugoj. Rapid se ipak progurao u četvrto pretkolo,  Trimmel je u 111. minuti to omogučio.


Malid podvig je napravio Atheltic Bilbao pobjedivši u gostima Young Boys trenera Vladimira Petkovića. Švicarci su imali velikih 0:1 iz prve utakmice, ali su     Llorente i Iker Muniain su odveli baskijce dalje. Novosadska Vojvodina je bila blizu velikog uspjeha. Do 81. minute u Beču je bilo 2:2, ali su domaćini golovima Diabanga u 81.minuti i Okotie u 93. osigurali pobjedu 4:2 i prolaz dalje.


Rezultati revanš utakmica 3. pretkola:
Lahti - Club Brugge 1:1 (2:3)
Hapoel Tel Aviv - IFK Gothenburg 1:1 (3:1)
Lille - Sevojno 2:0 (2:0)
Slaven Belupo - Tromso 0:2 (1:2)
A.P.O.P - Rapid Vienna 2:2 nakon produžetaka (1:2)
Austria Beč - Vojvodina Novi Sad 4:2 (1:1)
Sturm Graz - Petrovac 5:0 (1:2)
Basel - Reykjavik 3:1 (2:2)
Young Boys Bern - Athletic Bilbao 1:2 (1:0)
Honved - Fenerbahce 1:1 (1:5)
Derry City - CSKA Sofia 1:1 (0:1)
Elfsborg - Braga 2:0 (1:2)
Galatasaray - Maccabi Netanya 6:0 (4:1)
Legia Warsaw - Brondby 2:2 (1:1)
Metalist Kharkiv - Rijeka 2:0 (2:1)
NAC Breda - Polonia Warsaw 3:1 (1:0)
NK Ljubljana - Metalurg Donetsk 0:3 (0:2)
Olomouc - Aberdeen 3:0 (5:1)
OB Odense - Rabotnicki 3:0 (4:3)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti