Trener Viteza nakon poraza u Zenici

Musa: Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nastavili su s lošim igrama i rezultatima, izabranici Slavena Muse od novembra prošle godine čekaju na trijumf, a danas protiv Čelika na Bilinom polju nisu uspjeli da prekinu taj crni niz.

Vitežani su poraženi minimalnim rezultatom 1:0, ali više od časnog poraza danas nisu mogli. Mnogo problema s povrijeđenim i rovitim igračima velika su prepreka za stručni štab i pred naredne utakmice.

Slaven Musa strateg gostiju čestitao je domaćinu, te se osvrnuo na naredno kolo i utakmicu protiv Širokog Brijega.

"Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi, bili su bolji za jedan gol, imali su kvalitetnije šanse za razliku od nas koji nismo imali neke izgledne šanse, nego neku inicijativu u drugom poluvremenu, koju nismo znali materijalizirati. Današnju utakmicu je odlučio napadački trojac Čelika, Salčinović, Dilaver i Karić, a posebno ovaj zadnji koji je odigrao sjajnu utakmicu. To je danas bila nerješiva enigma za moje igrače, tako da je to definitivno odlučilo današnju utakmicu", ističe Musa.

U narednom kolu Vitez će pokušati prekinuti crni niz protiv Širokog Brijega.

"Mi smo u krizi realizacije, te je utakmica protiv Širokog Brijega prilika da prekinemo taj crni niz. Imamo dosta problema s povredama igrača, nemamo klasičnog napadača i to utiče na sve ovo. Ja se nadam da će u subotu Široki Brijeg već biti u mislima na utakmici polufinala Kupa, te da ćemo to iskoristiti. Neki igrači će nam se i vratiti u ekipu, tako da vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu i ako osvojimo tri boda mislim da smo osigurali opstanak", kazao je Musa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi