Trener kluba s Pecare nakon pobjede u Kaknju

Musa: Cilj Širokog do kraja sezone je izboriti Evropu

Ekipa Širokog Brijega danas je u Kaknju pobijedila domaću Mladost nakon preokreta 1:2, te je tako upisala 12 pobjedu u Premijer ligi, koja ih ostavlja u borbi za sami vrh tabele.

Nakon utakmice zadovoljan s pobjedom bio je i gostujući trener Slaven Musa, koji je još govorio o planovima do kraja sezone.

"Moram biti zadovoljan, imali smo rezultatski minus, ali smo se vratili do kraja prvog poluvremena, te imali nekoliko šansi da možda već u prvom dijelu igre napravimo preokret. To se desilo u drugom poluvremenu i mislim da smo kvalitetno priveli utakmicu kraju, iako je Isaković u finišu imao jednu izglednu priliku, ali naš se golman istakao i uz malo sreće došli smo do pobjede", ističe Musa.

Do kraja sezone Široki Brijeg će voditi bitku na dva fronta.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

"S današnja tri boda vraćamo se u borbu za Evropu, imamo prvenstvo i Kup, titula je dosta daleko, Sloboda i Zrinjski imaju sedam bodova više. Ne razmišljamo o tituli, naš cilj je da budemo među tri-četiri ekipe, te pokušati otići do kraja u Kupu. Nadam se da ćemo izboriti Evropu, ako nešto još više učinimo ja ću biti još zadovoljniji", kazao je za SportSport.ba Slaven Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti