Musa: Dostojno se oprostiti od Kupa

Trener Branitelja uoči Željezničara

Musa: Dostojno se oprostiti od Kupa

Edmir Škorić

Željezničar je još u prvoj četvrtfinaloj utakmici, pobjedom od 6:0 nad Braniteljem, osigurao svoje mjesto u polufinalu Kupa. No, trener mostarskog niželigaša, Slaven Musa, najavljuje dostojan oproštaj iz ovog namjasovnijeg takmičenja u našoj državi.

"Naravno da nemamo šansi za plasman u polufinale poslije onog visokog poraza na Grbavici, ali naš cilj je sada dostojno se oprostiti od Kupa. Saznao sam da je Amar Osim najavio kombinirani sastav, pa stoga mislim da imamo priliku napraviti povoljan rezultat, a za nas je to, u ovom trenutku, sve osim poraza", kazao je trener Branitelja Slaven Musa za SportSport.ba, dodavši:

"Velika je razlika između Željinog prvog i drugog sastava. Ne budu li igrali Zeba, Višća i(li) Ćulum, vjerujem da možemo napraviti ono što očekujemo. Smatram da je Željezničar trenutno najbolja momčad, uz Borac, u Premijer ligi, tako da nismo razočarani zbog eliminacije. Bila nam je velika čast nastupiti u četvrtfinalu Kupa. Nama je, pak, prioritet domaće prvenstvo".

Musa nema problema sa igračkim kadrom, pa će u sutrašnjem okršaju sa aktuelnim prvakom imati sve igrače na raspolaganju.

"Moji igrači su svi spremni za sutrašnju utakmicu. Nemamo kartoniranih niti povrijeđenih, a igrat će oni za koje ja smatram da su u ovom trenutku najbolji."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti