Musa: Igrači su vjerovatno mislima u Kupu

Trener Širokog o narednoj utakmici

Musa: Igrači su vjerovatno mislima u Kupu

Široki Brijeg bez obzira na rezultate u posljednja tri kola još uvijek nije izgubio korak za trećeplasiranim Borcem. 

Trenutno je tim sa Pecare na minus četiri uz nešto povoljniji raspored od Banjalučana. Ipak, primarni cilj je Evropu izboriti preko Kupa BiH, gdje je jasno kao cilj zacrtan naslov najboljeg.

 

"Igrači su vjerovatno mislima u Kupu, što je možda donekle i razlog ovih slabijih rezultata u Premijer ligi u posljednje vrijeme. Naravno, žuti kartoni i povrede su nas koštale boljeg rezultata u Prijedoru. Realizacija je također zakazala na nekim utakmica, prije svega protiv Čelika, ali nam se onda sve to vratilo u Kupu protiv Sloge. Rezultati, istina, jesu pomalo zabrinjavajući ali igra je dosta dobra, voljni momenat također tako da sam siguran da ćemo u budućnosti ponovo pobijeđivati," kaže Slaven Musa, trener Širokog Brijega.

 

Nova prepreka se zove Gradina. Iako otpisana Veležu i Sarajevu je nanijela probleme, a Olimpika, Leotara i GOŠK-a podobro namučila. I Musa je oprezan pred meč protiv fenjeraša, koji je zanimljivo jedan od osvojenih pet bodova upisao upravo protiv Širokog Brijega, jesenas u Orašju.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znaju biti neugodni. Zbog toga ću od igrača zatražiti maksimalno zalaganje i oprez uoči ove utakmice. Bez obzira na sve ja sam uvjeren u pobjedu svojih igrača," dodao je Musa.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.