Musa: Kvalitet je na našoj strani, želimo novi trijumf

Lider spreman za Radnik

Musa: Kvalitet je na našoj strani, želimo novi trijumf

Lider na premijerligaškoj tabeli nakon eliminacije Olimpica iz Kupa BiH na svojoj Pecari dočekuje Radnik iz Bijeljine.

Iako sa etiketom apsolutnog favorita, trener Širokog Brijega Slaven Musa sa dozom opreza i respekta prema protivniku dočekuje naredni meč.

„Gledao sam nedavnu utakmicu Radnika Pod Bijelim brijegom. Loše su izgledali, ali to nije nikakav pokazatelj pred ovu utakmicu obzirom da su na pomenutom meču nakon pet minuta gubili sa 2:0,“ kaže Musa, te dodaje:

„Protivnik koji zaslužuje maksimalan respekt, pokazali su mnogo puta do sad da znaju biti itekako neugodni, ali bez obzira na to mi priželjkujemo novi trijumf. Domaćini smo, kvalitet je objektivno na našoj strani, a i zdravstveni bilten odnosno situacija sa kartonima su dosta povoljni. Moj zadatak je da maksimalno pripremim igrače za meč, da niti jednog trenutka ne podcijene protivnika i da od starta misle samo o pobjedi. O Čeliku i Kupu uopšte ne razmišljamo, protiv Radnika ćemo igrati u najjačem sastavu.“

U timu će se po svemu sudeći naći i Mirko Marić, od ljeta novi fudbaler zagrebačkog Dinama.

„Nije igrao protiv Olimpica, sada je mirna glava, posao sa Dinamom je uspješno završen tako da će sigurno nastupiti. Siguran sam da će imati dobar motiv da ponovo odigra kvalitetno.“

Musa svakog protivnika studiozno analizira, pa tako i narednog. Hasanović, Mikić i Obradović po njemu će predstavljati najveću opasnost.

„To su tri ključna igrača u timu Radnika. Hasanović ima dobar udarac na što moramo obratiti posebnu pažnju. Dobro je što zbog žutih kartona neće nastupiti Vučić, koji je dosta hitar i neugodan igrač po boku.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U timu Širokog Brijega zbog povrede na narednoj utakmici neće biti Ivice Džidića, a upitan je i nastup Davora Landeke.

„Landeka je zbog lakše povrede preskočio Olimpic, a do utakmice ćemo vidjeti kakva je situacija sa njim i hoće li biti u stanju nastupiti. Ivica Džidić sigurno neće igrati, dok su svi ostali spremni. Kartoniranih igrača nema,“ zaključio je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.