Zeničani će sutra od prve minute jurišati ka golu Mladosti i osvajanju tri boda

Strateg Čelika uoči Mladosti

Musa: Nemamo puno opcija, od prve minute idemo na pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u komšijskom derbiju dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Zeničanima, ali i gostima u sutrašnjoj utakmici igra samo pobjeda, tako da se očekuje jedna otvorena utakmica za gol više.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana press konferencija, na kojoj su narednu utakmicu Čelika najavili šef struke Slaven Musa i kapiten Fenan Salčinović.

Strateg Zeničana nije još zaboravio poraz u Gabeli, ali svjestan je da sutra Čeliku igra samo pobjeda, ako i naredne sezone želi igrati Premijer ligu.

"Svakako da smo razočarani porazom od GOŠK-a, stvarno ostaje žal za tom utakmicom, jer smo postigli dva gola, a na kraju smo poraženi.Sutra je novi dan, nova utakmica, protiv dobre ekipe Mladosti. Mi nemamo puno opcija sutra, igra nam samo pobjeda, tako ćemo se i postaviti, te od početka krenuti po tri boda. I gostima je sutra zadnja šansa za Ligu za prvaka, tako da će i oni vjerujem igrati otvoreno i težiti nadigravanju. Nadam se iskreno da smo i mi preboljeli ove naše "dječije bolesti", te da ćemo sutra upisati pobjedu", ističe Musa.

Mladost sutra u Zenicu dolazi bez Isakovića i Šećerovića, ali i Čelik ima određenih problema s igračima.

"Gosti su dobra ekipa, koja ima i širok roster kvalitetnih igrača, sigurno da će im faliti Isaković, kojeg pretpostavljam da će mijenjati Metalsi. Šećerovića će vjerujem zamijeniti Zahirović ili Sadiković, tako da oni imaju kvalitetne alternative sigurno. Imamo i mi određenih problema, nama sigurno neće moći Đelmić igrati, Šišić je početo trenirati i očekujem ga sutra u sastavu", kaže trener Zeničana.

Neće biti puno izmjena u timu, iako je odbrana protiv GOŠK-a djelovala veoma loše.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne možemo razloge u porazu od GOŠK-a tražiti samo u Markoviću i odbrani, cijeli tim je izgubio meč, mi smo dole imali dvije-tri dobre šanse, mogli smo okrenuti rezultat u svoju korist, ali nismo, tako da smo zabili još jedan gol ne bih izgubili. Imali smo razgovor u svlačionici ove sedmice, bio je konstruktivan, svi su rekli u lice što imaju, svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Kada su u pitanju promjene, na golu će sigurno biti Marković, a za naredne utakmice ćemo vidjeti", završio je Musa.

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Livančić, Pandža, Karamatić, Bevab, Šišić, Šantić, Anđušić, Salčinović, Celik (Jurina) i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shekibog
Vratite pare ljudima prvo.Dobili ste 164.000KM.Vratite prije 2 lige.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi