Musa: Tradicionalno smo dobri na Koševu

Široki Brijeg gost Sarajeva

Musa: Tradicionalno smo dobri na Koševu

Iako eliminisani od moćnog Udinesea, Širokobriježani su, kako kaže trener Slaven Musa, kroz Evropu stekli dodatno iskustvo koje je potrebno primjeniti na utakmice u domaćem prvenstvu.

Prva prepreka je Sarajevo u sutrašnjem derbiju kola koji će se igrati na našem najvećem stadionu.

“Sarajevo je domaćin i uz to ima imperativ pobjede, ali je moja želja također ostvariti trijumf na stadionu na kojemu tradicionalno igramo dobro. U dobroj formi dočekujemo meč, a ispadanje iz Lige Evrope i utakmice sa Udineseom donijele su i nekih dobrih stvari za nas. Igrači su iako eliminisani ojačali na psihološkom planu, a sada je potrebno svo to evropsko iskustvo prenijeti na našu Premijer ligu,” kaže Musa, te dodaje:

“Mislim da imamo dobre šanse, iako je Sarajevo odličan tim koji pretenduje na titulu prvaka. Sigurno su se stabilizovali nakon ispadanja iz Evrope. Dobra stvar je što ćemo igrati u noćnom terminu, ambijent će biti dobar, a u takvom ozračju se ne može loše odigrati. Možda smo malo umorni nakon evropskih utakmica, ali mislim da to neće utjecati na kvalitet naše igre. Vjerujem u momke i nadam se dobrom rezultatu.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za meč na Koševu neće konkurisati braća Ivica i Damir Dždić. Ivica ima problem sa palcem desne noge, a u tim bi se mogao vratiti na utakmici protiv Zvijezde ili protiv Rudara iz Prijedora, dok se Damirov povratak očekuje nakon reprezentativne pauze.

Širokobriježani će put Sarajeva sutra u jutarnjim satima, nakon čega će uslijediti dnevni odmor sve do utakmice na Koševu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.