Musa uvjeren u dobar rezultat u Gradačcu

Široki Brijeg pred Zvijezdu

Musa uvjeren u dobar rezultat u Gradačcu

Neočekivano je Široki Brijeg ostao kratak za dva boda na Pecari u duelu protiv prijedorskog Rudara.

Mikić i društvo bili su i nadomak punom plijenu ali je ipak za bod u finišu pogodio Brazilac Wagner.

“Nekada se stvari postave naopako pa utakmica ode u pogrešnom smjeru. Četiri, pet igrača odigralo je ispod svakog nivoa, ali smo i uprkos tome postigli tri pogotka i napravili još četiri – pet dobrih prilika. Rudaru svaka čast, ali smo za konačan rezultat sami krivi. Ne postoji opravdanje za nedjeljno izdanje na Pecari,” kaže trener Širokobriježana Slaven Musa.

U narednom će kolu Široki Brijeg pokušati iskoristiti veliku krizu koja potresa gradačačku Zvijezdu. Musini izabranici tradicionalno dobro igraju na Banji Ilidži.

“Ako budemo pravi sigurno ćemo pobijediti, tako da se ne zamaram mnogo protivnikom. Ne kažem da njihova kriza nije dobra stvar za nas uoči naredne utakmice. Znam ja dobro kako je kada uđete u negativnu seriju i kada kola krenu niz brdo. Iskreno sam uvjeren u dobar rezultat u Gradačcu. Gledao sam neke snimke, pratio sam Zvijezdu. Šest novih igrača je igralo od prvog minuta na posljednjoj utakmici u odnosu na prvo kolo, tako da je teško nešto predvidjeti pred ovaj meč. Trenutno su bez trenera, Pehilj i Crnogorac će izostati, ali daleko od toga da opušteni smijemo ući u meč.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani će gotovo kompletni na put u Gradačac. Dio ekspedicije neće biti samo kadetski reprezentativac Mirko Marić.

“Marića ću poštedjeti jer je umoran usljed reprezentativnih obaveza. Damir Dždić također neće biti u kombinaciji, dok je Ivica oporavljen i blizu nastupa. Plazonić je odradio suspenziju, a Blajić je oporavljen. Mali problem je Wagner koji je virozan i koji jučer nije trenirao,” dodao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.