Musemić, Ahmetović i Ihtijarević obišli tuzlansku 'Kapiju'

Po dolaska u Tuzlu

Musemić, Ahmetović i Ihtijarević obišli tuzlansku 'Kapiju'

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić, i prvotimac ovog kluba Mersudin Ahmetović danas su pri dolasku u Tuzlu odmah posjetili centar ovog grada. 

Oni su položili cvijeće i minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast svim žrtvama stravičnog zločina, koji je u maju 1995. godine odnio 71 život, a ranio više od 200 civila. 

Također, svojim simboličnim činom, oni su ispred Fudbalskog kluba Sarajevo iskazali da je kolektiv ovog kluba u mislima sa porodicama žrtava masakra na tuzlanskoj "Kapiji", koji su itekako imali pravo da se uznemire prije nekoliko dana, kada je neodgovorni pojedinac oskrnavio spomen obilježje. Spomen obilježja poput zida tuzlanske Kapije svjedoče o tome, koje žrtve je narod ove države podnio kako bi danas Bosna i Hercegovina bila nezavisna država priznata i poznata širom svijeta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi