Musemić krenuo pobjedom: Vitez razbijen na Koševu

Uvjerljiva pobjeda Bordo tima

Musemić krenuo pobjedom: Vitez razbijen na Koševu

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Vitez s 4:0 u susretu 7. kola Premijer lige BiH.

Novi debi Husrefa Musemića prošao je veoma dobro. Bordo tim je bio mnogo bolji, ali su otpor nezgodnih gostiju slomili tek u drugom poluvremenu.

Sarajevo je od prve minute susreta bilo bolje. Nakon mirne igre u početnih 10-ak minuta, prvu veliku šansu domaći propuštaju u 13. minuti. Nakon kornera Mihojević je pogodio stativu, a u nastavu akcije Anel Hebibović promašuje gol s nekoliko centimetara.

Nastavio je domaći sastav potom da pritišće gostujući tim. Ipak, velikih šansi nije bilo sve do finiša prvog dijela, kada je udarac Ahmetovića jedan igrač domaćih izbacio u posljednjem trenutku.

Na odmor se otišlo bez golova, ali u samo deset minuta igre u nastavku Sarajevo dolazi do dva gola.

U vodstvo ih je doveo Mersudin Ahmetović. Igrala se 47. minuta kada je grešku gostiju iskusni napadač maksimalno iskoristio i pogodio je za 1:0.

Osam minuta kasnije novi gol u mreži gostiju iz Viteza. Velkoski je ovaj put stirijelac za sigurnih 2:0.

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, otklonjene su u 67. minuti. Fantastičnu asistenciju Velkoskog u gol pretvara Ahmetovića za uvjerljivu prednost od 3:0.

Mogao je i Velkoski doći do drugog gola danas. U 72. minuti je uspio promašiti prazan gol sa svega dva metra i propala je velika šansa za Sarajevo.

Konačan rezultat od 4:0 postavljen je u 85. minuti. Lijepu akciju je završio mladi Nedim Hadžić, koji je postigao svoj drugi gol u sezoni. Asistirao je Mićo Kuzmanović.

Do kraja je Bordo tim bez većih problema sačuvao prednost. Došli su do prve domaće pobjede u sezoni i čini se kako na Koševu pušu neki bolji vjetrovi.

Vitez je s druge strane zakovan za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Sarajevo - Vitez 4:0 (Ahmetović 47', 67', Velkoski 55', Hadžić 85')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mihojević, Herić, Bekić, Lelić. 

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Vukoja, Bibić, Zukić, Karić, Miletić, Miketek, Šantić.







Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi